Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Efterträdare och toapapper)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Efterträdare och toapapper

Publicerad fredag, 24 februari 2017, 11:45 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2På tisdag skall det ske – Lidköpings nya kommunalråd kommer av allt att döma att presenteras. Ett tiotal namn har funnits med i diskussionerna, några har hoppat av tidigt. Vid lunchtid får vi veta, och spekulationer är onödiga. Redaktören tror att det finns en favorit som kommer att föreslås av valberedningen, en person som redan sitter i kommunstyrelsen. Men vi får se.

Varför är det så spännande med vem som blir kommunalråd – ja, kanske för att Kjell Hedvall suttit så länge. En del politiker har undrat om han någonsin skulle avgå.

Det märkliga är att det flera gånger blåst kring Kjell Hedvall, men själv har det aldrig varit mer än en stilla bris. Det brukar kallas för stoiker – uppkallat efter en gammal grek. Stoikerna är lugna i alla situationer. Kjell Hedvall har brusat upp ibland, men lite skamset lugnat sig ganska fort. Men när det blåst som hårdast har det varit lugnt på hans gård. en sak skall Kjell Hedvall ha plus för – han har, trots att alla vet vem han är, rört sig till fots eller per cykel och mött mängder av människor. Om någon ropat på honom har han haft tid att lyssna. Det är en egenskap flera politiker i Lidköping har – men det är bara Kjell Hedvall som är kommunalråd och som tar sig tiden. Han gillar dessutom skämt…

Redaktören inser också att det vore bra om någon utsåg efterträdaren. Att utse sin egen efterträdare är inte lätt, man överför alldeles för mycket av sig själv på en tänkbar efterträdare i stället för att se personer med utvecklingspotential.

En förändring har genomförts de senaste dagarna. Fria bloggen stängs – åtminstone tills vidare. Den har kommit att användas av personer som redaktören ständigt får stoppa för idéer som redaktören inte vill torgföra av flera olika skäl. När detta skett kommer grova ebrev där det krävs förklaringar – något redaktören inte behöver ge. Kommentarer kopplade till artiklar kommer att finnas kvar. Men de skall ha direkt anknytning till ämnet för artikeln – även om detta ibland kan vara svårtolkade kopplingar ibland.

Ibland blir det inte som man tänkt sig.
En av Lidköpings större idrottsföreningar har ett system som påminner medlemmarna om att det lagts upp något nytt på föreningens hemsida. Där hade man gjort en upptäckt efter vintersäsongen seriespel.
Så här såg påminnelsen ut på torsdagen:

toapapper

Redaktören fick sig ett skämt från en lågstadieelev. En sån där Bellman:
Vad sa Bellman när han blev skjuten i pannan?
– Det var nära ögat!

– God Helg