Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: En stund för eftertanke)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: En stund för eftertanke

Publicerad fredag, 27 januari 2017, 12:02 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Normalt brukar det vara med ett leende på läpparna vi skriver om Bengt BG Gustavsson i Vinninga och alla vitsar han levererat i åratal till detta kåseri.
Men inte denna gång. BG har gått bort efter en tids sjukdom. Det föder andra tankar än vitsar.
Många var det som mötte BG i tipspromenaderna i Vinninga, eller som aktiv PRO:are. Många minnen…

Hört på stan har fått lite begränsad form, eftersom redaktören varit lite sårad (självförsakat). Nu börjar dock livet återvända till kroppens högra sida också och även om det smärtar då och då på grund av avdomnade muskler som nu skall återuppstå. Så nu kanske redaktören kan utöka kontaktytorna igen.

Redaktörens oförmåga att röra sig har påverkat alla former av uteliv. Rädslan att halka igen har cementerad. När redaktören i måndags mötte Jonas Sundström, socialdemokraten som är ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, och denne frågade var olyckan skett kunde inte redaktören låta bli ta chansen:
– På trottoar mitt i Lidköping.
För ett ögonblick smalnade blicken hos Jonas Sundström innan han förstod att redaktören skämtade. Nej, ingen annan ska lastas för vurpan. Men det aktualiserar tankarna om hur malt det kan bli på gatstenarna.

– Använd broddar, säger många.
Men redaktören tycker att broddarna blir för hala mot hårt underlag. I väntrummen på sjukhuset har redaktören mött några som halkat och skyller på broddar. Å andra sidan kan sägas att de som har goda erfarenheter av broddar inte finns i väntrummen – de har inte slagit sig.

På tal om skämt med politiker:
I onsdags beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att göra lite förändringar i placeringen av det  kommunala kapitalet. Det handlade om cirka 140 miljoner kronor. Tillsammans med NLT:s Martina Rask började redaktören skoja om att det var väl en överföring som Kjell Hedvall tar med sig när han slutar som politiker. Detta med anledning av att Gambias expresident tog med sig hundra miljoner ur statskassan när han flyttade.
Kjell Hedvalls replik var odödlig: Gambia har hundra miljoner i statskassan, i Lidköping har vi 2,3 miljarder!

Med detta tillönskar redaktören alla en God Helg.