Gå direkt till Nyheten (Miljoner till kommuners flyktingkostnader)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Joakim och Kim
  3. I morgon:
  4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Miljoner till kommuners flyktingkostnader

Publicerad tisdag, 20 december 2016, 15:13 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun får nära 14 miljoner kronor för insatserna för asylsökande.
Regeringen har i dag fattat beslut om fördelningen av 7 av de 10 välfärdsmiljarderna till kommunerna och landstingen inför 2017. De återstående 3 miljarderna fördelas med ett enhetligt belopp per invånare.

– Välfärdsmiljarderna är ett mycket viktigt tillskott till kommuner och landsting där välfärden behöver värnas. Nu gör vi det största tillskottet sedan det generella statbidraget infördes på mitten av 90-talet, säger finansminister Magdalena Andersson.

I våras presenterade regeringen en permanent satsning till kommuner och landsting om 10 miljarder kronor fr.o.m. 2017. Förslag om detta lämnades i budgetpropositionen för 2017 som bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet. Efter att riksdagen har beslutat om statsbudgeten för 2017 har regeringen i dag beslutat om fördelningen av de 7 miljarder kronor som fördelas med hänsyn till antalet asylsökande och nyanlända i varje kommun. Bidraget betalas ut genom månadsbetalningar under 2017.

De 3 miljarder kronor som återstår av välfärdsmiljarderna fördelas via anslaget för kommunalekonomisk utjämning med ett enhetligt belopp per invånare.

Så här fördelas pengarna efter flyktingsituation till västra Skaraborgs kommuner:
Grästorp: 2,941 miljoner kronor
Essunga 2,765 miljoner kronor
Vara 5,858 miljoner kronor
Götene 13,294 miljoner kronor
Lidköping 13,828 miljoner kronor
Skara 22,569 miljoner kronor.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet