Gå direkt till Nyheten (Svenskarna blir äldre – statistik i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svenskarna blir äldre – statistik i dag

Publicerad tisdag, 29 november 2016, 09:37 av Redaktionen

Svag ökning av medellivslängden i Sverige
År 2015 var medellivslängden 84,0 år för kvinnor och 80,3 år för män. Medellivslängden fortsätter att öka mer för män än för kvinnor. För den senaste femårsperioden var ökningen 1 år för män och 0,6 år för kvinnor jämfört med den förregående femårsperioden. Vid en jämförelse med andra länder i Europa har Sverige en relativt låg ökningstakt.
Läs mer

BNP steg med 0,5 procent jämfört med andra kvartalet
Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 0,5 procent tredje kvartalet, säsongrensat och jämfört med andra kvartalet. Det var främst exporten och hushållens konsumtion som bidrog till uppgången. Kalenderkorrigerat och jämfört med tredje kvartalet 2015 steg BNP med 2,8 procent.
Läs mer