Gå direkt till Nyheten (Statistiskt om lån och hushållsekonomi)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statistiskt om lån och hushållsekonomi

Publicerad onsdag, 23 november 2016, 10:01 av Björn Smitterberg

Hushållens låneökningstakt minskade
Ökningstakten på hushållens lån var 7,1 procent i årstakt tredje kvartalet 2016, vilket är 0,2 procentenheter lägre än under andra kvartalet. Det är första gången sedan fjärde kvartalet 2012 som den årliga tillväxttakten av hushållens lån minskade. Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till 3 miljarder kronor tredje kvartalet 2016. Hushållssparandet är normalt lågt detta semesterkvartal.
Läs mer

Sverige är det land i EU där lägst andel uppger sig ha mycket svårt att få ekonomin att gå ihop
2 procent av svenskarna uppger att de har mycket svårt att få hushållets ekonomi att gå ihop. Genomsnittet för EU-länderna är 10 procent. Både i Sverige och EU är det framför allt ensamstående med barn som uppger sig ha mycket svårt att få ekonomin att gå ihop.
Läs mer