Gå direkt till Nyheten (Svar på insändare: Hej trafikant)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svar på insändare: Hej trafikant

Publicerad Tuesday, 22 November 2016, 09:44 av Insändare

debatt-insikonAnn Janzon, chef för Åark-Gata, och Tora Gustafsson svarar här på en insändare i Lidköpingsnytt som klagade på vissa saker i Lidköpingstrafiken.

Klicka här för att läsa insändaren från signaturen Trafikant

Hej Trafikant!

Tråkigt att höra att du inte är nöjd över trafiklösningar med mera i staden.

Vi har också uppmärksammat, under slutet på förra veckan, att plattorna gått sönder vid övergången mot torget. Troligtvis har det skett någon underminering i samband med snön som kom. Vi håller nu på att laga detta.

  1. Rondellen vid Rudenschöldsgatan är nyligen omgjord för att öka trafiksäkerheten för cyklister. För yrkestrafiken är det bästa alternativet att köra runt staden via lederna för att komma fram på ett smidigt sätt.
  2. Runt torget har flera åtgärder gjorts för att utveckla stadskärnan på ett bra sätt. Bland annat har trottoarerna breddats för att göra det möjligt med trottoarserveringar. Området runt torget är också ett så kallat gångfartsområde och innebär att fotgängare har företräde före bilar. Det är ett problem med bilister som inte respekterar förbud mot parkering. Detta försöker vi att förhindra med hjälp av trafikövervakarna. Svårigheten är att vara på just den platsen när det finns fordon som parkerat fel.
  3. Stopp blir det vid Rörstrandsbron när bommarna går ner för att tåget ska kunna passera.

Vi arbetar för att alla, både bilister, cyklister och fotgängare ska kunna ta sig fram på ett säkert sätt i staden.

Ann Janzon Park-Gatuchef
Tora Gustafsson, Plan och Trafik chef