Gå direkt till Nyheten (Nytt från SCB idag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt från SCB idag

Publicerad tisdag, 08 november 2016, 10:11 av Redaktionen

Minskad hushållskonsumtion
Mellan september och augusti minskade konsumtionen med 0,2 procent, i säsongrensade värden. För perioden juli-september minskade konsumtionen med 0,1 procent, i säsongrensade tal, jämfört med perioden april-juni. Hushållskonsumtionen ökade med 1,5 procent under september 2016 jämfört med motsvarande månad förra året.
Läs mer

Antalet fast anställda fortsätter att öka
Under tredje kvartalet 2016 uppgick antalet sysselsatta i åldern 15-74 år till 4 974 000 personer, en ökning med 49 000 jämfört med samma kvartal föregående år. Sysselsättningsgraden uppgick till 67,9 procent. Antalet arbetslösa uppgick till 335 000 och arbetslösheten var 6,3 procent. Enligt säsongrensade och utjämnade data minskar antalet och andelen arbetslösa i jämförelse med de föregående kvartalen. Den säsongrensade och utjämnade arbetslösheten uppgick till 6,9 procent.
Läs mer

Ökad produktion inom näringslivet i september
Produktionen inom näringslivet ökade med 2,4 procent i september jämfört med augusti, i säsongrensade tal. Jämfört med motsvarande månad föregående år ökade produktionen med 2,9 procent i kalenderkorrigerade tal.
Läs mer