Gå direkt till Nyheten (Ja till vatten- och avloppsledningar till Tun)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Ja till vatten- och avloppsledningar till Tun

Publicerad torsdag, 03 november 2016, 14:53 av Redaktionen

Teknisk Servicenämnd beslutade på sitt möte i dag att anta förslaget om nya vatten- och avloppsledningar från centrala Lidköping till Tun.

Bakgrunden är att Fortifikationsverket F7 Sotenäs inte längre kan sköta vattenförsörjning och avloppsrening i Tun. Dessutom har det en längre tid varit problem med missfärgning av vattnet i Tun. För att komma till rätta med detta har Vatten-Avlopp på Lidköpings kommun genom en utredning kommit fram till att kommunen behöver bygga vatten- och avloppsledningar från centrala Lidköping ut till Tun.

Utredningen som förvaltningen har gjort visar att det inte är ekonomiskt möjligt att bygga egna vatten- och reningsverk i Tun. Det bästa alternativet är istället att dra ledningar från centrala Lidköping och ut till Tun. Detta är positivt även ur ett landsbygdsperspektiv eftersom kommunen då kan erbjuda anslutningar längs med ledningssträckan.

Arbetet beräknas kosta cirka 54 miljoner och kommer att ske i tre olika etapper.

Frågan går nu vidare till beslut i Kommunfullmäktige.

 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet