Gå direkt till Nyheten (”Power Bigmeet” flyttar till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Power Bigmeet” flyttar till Lidköping

Publicerad lördag, 29 oktober 2016, 19:29 av Björn Smitterberg

hjulafton-2014-kylarprydnadVåsterås har i flera år varit känd för den stora träffen för bilägare – och Lidköping har kanske varit god tvåa. Men från och med i sommar skall Lidköping bli störst. Det är nämligen klart att ”Power Bigmeet” arrangeras på Hovbyfältet i Lidkjöping den 6, 7 och 8 juli. Uppgifterna kommer från flera olika källor.

21 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gotenebo
Gäst
Gotenebo
29 oktober, 2016 11:22

Det ger jag tummen upp för.
Då är det bara att hoppas på bra väder de dagarna då.

Civilkurage
Gäst
Civilkurage
30 oktober, 2016 08:34

Underbart. Först Power Bigmeet sedan Hjulafton i August. Lidköping motorstaden. ??❤️

Leif Johansson
Gäst
Leif Johansson
30 oktober, 2016 08:38

Perfekt. Det måste väl även smitta av sig till handeln i Lidköping. Kommer det bara i närheten av de som kom till Västerås lär Hovbyfältet bli välfyllt. Handlare i stan se till att utnyttja detta.

vadsbo
Gäst
vadsbo
30 oktober, 2016 11:31

Grattis alla Ni som bor i Lidköping! Nu kommer Ni på Världskartan.

Jan Manitski
Gäst
Jan Manitski
30 oktober, 2016 12:25

Detta är stort ! 2016 kom det 21.000 bilar och 80.000 besökare. Crusingen i stan pågår Torsdag,Fredag & Lördag.

JorgenLarsson
Gäst
JorgenLarsson
30 oktober, 2016 05:23

I ett inlägg jag läst på facebook som du skrivit står det;

”2016 kom det 21.000 bilar och 80.000 besökare. Crusingen i stan pågår vanligtvis Torsdag, Fredag & Lördag. Crusing kräver inga tillstånd, det handlar om att med en personbil åka på en vanlig gata.”

Du som företräder ett parti som säger sig stå för frihet, skulle du då kunna förklara för mig varför polis och kommunen medverkat till att torget varit avstängt de senaste årens Cruising?

Jan Manitski
Gäst
Jan Manitski
30 oktober, 2016 09:05

För att det inte är vi som styr i Lidköpings kommun, det är S & MP.

JorgenLarsson
Gäst
JorgenLarsson
31 oktober, 2016 10:01

Ett mycket märkligt svar från nån i fullmäktiges presidium. Så lagar och regler är inte viktigt menar du?

11hedvall11
Gäst
11hedvall11
31 oktober, 2016 03:25

Dessutom okunnigt eftersom det är polismyndigheten som bestämmer..

JorgenLarsson
Gäst
JorgenLarsson
31 oktober, 2016 05:48
Svarar  11hedvall11

Det är rätt, Kjell. Jag hoppade över den detaljen, då jag var rädd för att okunskapen var total hos andre vice ordförande i kommunfullmäktige och där till ledamot i Samhällsbyggnadsnämnden.
Mitt antagande visade sig ha bärighet i verkligheten. Trodde allt att man kunde förvänta bättre kunskap av politiker i beslutande organ.

Jan Manitski
Gäst
Jan Manitski
1 november, 2016 06:35

Beslut om avstängning av gator i samband med tex Crusing fattas av Länsstyrelsen. Beslutet fattas i samråd med tjänstemännen på samhällsbyggnad. De framför då kommunens synpunkter och dessa baseras på de riktlinjer och önskemål som politiken har. (Förutsätter dock att beslutande politiker har förstått sina uppgifter).Även polisen får möjlighet att yttra sig innan länsstyrelsen fattar sitt beslut. Det är inte hel ovanligt att Länsstyrelsen väljer att delegera beslutet och det fattas då av Lidköpings kommun. Det praktiska arbetet med avstängningar utförs av park/gata.
Viktigt att komma ihåg är att tillstånd krävs om någon arrangerar. Om man väljer att inte arrangera är det helt vanliga trafikregler som gäller och det är då fritt för vem som helst att åka på gatorna så länge man följer trafikreglerna.

CHECKER
Gäst
CHECKER
2 november, 2016 08:47

…och följer man reglerna utan att ha tillstånd så får polisen ändå panik och stänger torget kl 24.00 om det blir mer än 10 raggarbilar samtidigt…;).
Verkar som kommunen har mycket lokala trafikföreskrifter så fort det blir cruising.
Bara att inse att med alla bilar som det kan bli så måste kommun släppa alla gator fria för trafik om det ska funka,så varför inte börja med det och öva nu i juni på cruisingen….fritt överallt och inget avstängt torg överhuvudtaget;)

Civilkurage
Gäst
Civilkurage
5 november, 2016 12:00
Svarar  CHECKER

Undrar jag vad som kommer att hända om torget och gatorna kring det stängs av? Alla som rest dit just för att cruisa, frustation och besvikelse kan leda till upplopp, särskilt när de är berusade samt har haft ganska lösa tyglar i Västerås. Polis, kommun samt arrangörerna gör nog klokt i att ha en genomtänkt plan tills dess. Vilket de förhoppningsvis har eller iaf jobbar på. De som i vanliga fall störs av oljud från bilar och festglada bör nog planera en utflykt denna helg redan nu. Om kommunen och övriga sköter detta snyggt kanske evenemanget blir återkommande och ger Lidköping en rejäl PR skjuts och klirr i kassan för många handlare. Tyvärr kan det bli precis tvärtom om man fumlar och inte är redo. Kanske kommunen skall på studiebesök i Västerås? Om de är villiga till ett sådant, de har ju trots allt tappat denna kassako.

rödgrönrebell
Gäst
rödgrönrebell
5 november, 2016 01:21
Svarar  Civilkurage

Jag räknar kallt med att det kommer bli ett fiasko. Men jag hoppas att jag har fel.

Civilkurage
Gäst
Civilkurage
6 november, 2016 03:55

Japp håller tummarna för en lyckad träff, som förhoppningsvis blir återkommande.

CHECKER
Gäst
CHECKER
5 november, 2016 11:01
Svarar  Civilkurage

Tyglarna har blivit stramare i Västerås jämfört med -90 talet då det fanns mötande trafik oxå plus att det var mer åka i stan oxå.
Sen börja dom leda ut trafiken på leden runt staden samt hindra i stort sett all mötande trafik och även starkt begränsa tillträde till ”innerstan” där,med följd av det så kunde,kan och brukade ibland ett varv ta allt mellan 3-8 timmar.
Dom försämrade cruisingen helt enkelt.
Torget vågar dom bara stänga av på vårcruisingen;),men det bästa nu till våren vore att slopa allt vad avspärrningar heter och låt bilarna åka så länge dom vill och orkar,för då kan bli en liten,liten försmak och övning på vad som är på G.
Håller även med att en del lättkränkta och lättstörda gör klokt i att åka bort då.
Men blir ju alltid folk som vill bevittna detta för att sen beklaga sig i vanlig ordning.
Som du säger och tycker,hoppas kommun och polis löser detta på ett smart sätt,även rådfråga dom som åkt på mååånga och stora cruisingar;),då kan det bli riktigt bra cruising och strögande i 3 dygn;).

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
4 november, 2016 06:14

Då det inte tillåts att ha avvikande synpunkter av Hedvalls inlägg så överlåter jag till dig Jörgen, okunnig säger du om Jans inlägg, utveckla gärna detta.
Jag ser ingen brist på kunnighet i inlägget men du och Hedvall gör det.

Jan Manitski
Gäst
Jan Manitski
1 november, 2016 06:35

Nu får du nog förklara var du fått det ifrån…

JorgenLarsson
Gäst
JorgenLarsson
3 november, 2016 11:57

Var jag fått det ifrån? Vet du, jag läste ditt inlägg!

Josefina ♥
Gäst
Josefina ♥
31 oktober, 2016 12:28

Min lilla hemstad :-o Det var otippat på en så stor träff..
Tycker att cruisingarna där inte är lika roliga längre sen de började stänga av gator å bli strikta med vilka sträckor man får åka och inte. Det tog bort en stor del av det sociala. Förr kunde man ju umgås och mingla runt torget tex.
Hoppas isåfall innerligt att de öppnar upp igen, för framfarten i stan alltså.

Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
1 november, 2016 03:54

En sådan här stor träff så måste ju stan öppnas upp för cruisingen även runt torget, det är stort,och nu får de som klagar runt torget verkligen se mellan fingrarna. Vilken reklam det blir. Lycka till till de ansvariga. Själv får man väl göra en insats o hålla rent från pet?