Gå direkt till Nyheten (Magiskt i naturen; Brutus Östling berättar om sitt foto)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Magiskt i naturen; Brutus Östling berättar om sitt foto

Publicerad Sunday, 16 October 2016, 10:50 av Redaktionen

161014-brutusPå onsdag gästas stadsbiblioteket av naturfotografen Brutus Östling.
Publiken får följa med den prisbelönade fotografen på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring.

Men det är inte bara naturbilder vilka som helst, här finns också en konstnärlig blick på de ögonblick som fångas. Och bilderna fångar åskådaren.

faagel_privat161014

Det handlar om spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare och spöklika ugglor i norr. Naturligtvis bjuds det också på ett och annat fotografiskt tips under föreläsningen.

faaglarc161014

Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans elva fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat den senaste boken ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker”, har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen”. Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006)  och Nordisk naturfotograf (2008).

Stadsbiblioteket onsdag 18,30. Arrangemanget sker i samarbete mellan Fågelklubben, Naturskyddsföreningen, Fotoklubben, Studiefrämjandet och Stadsbiblioteket.