Gå direkt till Nyheten (Kö till bostadskö)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 18 mars 2019
 1. Dagens namn:
 2. Edvard och Edmund
 3. I morgon:
 4. Josef och Josefina

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kö till bostadskö

Publicerad fredag, 14 oktober 2016, 09:19 av Björn Smitterberg

I dag klockan tio öppnas den särskilda bostadskö som är till för boendet i de nya bostäderna i kvarteret Tömmen nära brandstationen. Hälften av lägenheterna är avsedda för hyresgäster som fått uppehållstillstånd och därmed har rätt att skaffa sig en bostad. 

Vid nyår är det meningen att inflyttning ska ske.

Kön skapades redan innan stadshusets dörrar öppnades i dag på morgonen. Men först klockan 10 får man ställa sig i kön. Det handlar om 26 lägenheter avsedda för personer eller familjer som vill flytta från asylboende nu när de har uppehållstillstånd. Lika många lägenheter kan hyras av ”vem som helst”.

Kön i stadshuset bevakades i dag av två ordningsvakter – vilket är en ovanlighet i stadshuset.

Läs tidigare artikel: Klicka

9 Comments

 1. Civilkurage

  Omvänd rasism, varför inte behandla dem som alla andra?

 2. GUD

  Jag skulle ej vilja bo där, skulle du?

 3. misterT

  Det är ju i allafall på ”rätt sida älva:-)

 4. Malin

  ”Därmed har rätt att skaffa sig en bostad” visst men det är ju inte på lika villkor. Hälften av lägenheterna är från början reserverade för nyanlända övriga får ställa sig i kö, vad är det för integration att få allt serverat från början?

 5. janne59

  Det är integration modell Sverige när den är som bäst.

 6. CHECKER

  …så sant,så sant….

 7. CHECKER

  Blev du ”rabiat” nu för att det blir utlänningar i det boendet;)

 8. Civilkurage

  Kanske, men jag skulle absolut vilja kunna få den på lika villkor. Tänk om retoriken hade varit den omvända, hälften garanterade till etniska Svenskar resten lämnas öppen för alla, även de först nämnda. När kommer samma ansträngning till de hemlösa?

 9. Civilkurage

  Tveksamt 😋

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet