Gå direkt till Nyheten (Skövde, Lidköping och Skara billigast)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 21 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skövde, Lidköping och Skara billigast

Publicerad onsdag, 12 oktober 2016, 11:07 av Redaktionen

I årets sammanställning i Nils Holgersson-undersökningarna visar det sig att Skövde är billigast när det gäller värme, VA och avfall samt el i Västra Götaland. Skövde kommer sexa i Sverige. Tvåa i väst är Lidköping, plats elva i landet.

Priserna för el, värme, avfall och vatten har i snitt höjts med fyra procent det senaste året och skillnaderna mellan kommunerna fortsätter att öka. Priserna är högst i mindre kommuner. Billigaste kommunen i Västra Götaland är Skövde medan det är 64 procent dyrare i Tanum.
Prisutvecklingen för el, värme, avfall och vatten varierar rejält mellan kommunerna.

Under de 21 år som Nils Holgersson-rapporten genomförts har avgifter och taxor stigit med tre gånger så mycket som konsumentprisindex. I år är den genomsnittliga höjningen fyra procent, samtidigt som övriga priser i samhället har stått still. Ökningen beror till största delen på kraftigt ökande elhandelspris.

Under 2015 steg priserna på de här tjänsterna med tre procent i såväl Lidköping som Skövde. Månadskostnaden i Lidköping beräknades till 1.576 kronor- 99 kronor över Skövde.

Skara kom på tredje plats i Väst, och på 13:e i riket.
Götene kom på plats 12 i Väst och 40 i landet.
Vara är på plats 22 i Väst och 102 i landet
Grästorp är på plats 32 i Väst och 178 i landet.

Nils Holgersson kallas en serie övergripande mätningar som görs av bostadsföretag, bostadsrättsföreningar och hyresgäster gemensamt.