Gå direkt till Nyheten (Pähr Nyström ny förvaltningschef i Tibro)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pähr Nyström ny förvaltningschef i Tibro

Publicerad måndag, 03 oktober 2016, 16:05 av Redaktionen

pährnyströmPähr Nyström har utsetts till ny barn- och utbildningschef i Tibro kommun. Pähr Nyström, som har varit tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen sedan februari i år, tillträder tjänsten den 1 november.
– Jag ser fram emot att ta mig an det här uppdraget på heltid. Jag kan jobbet och hoppas verkligen att jag kommer att göra nytta med mitt fokus på styrning, ledning och tydlighet, framhåller han.

Pähr Nyström är 64 år och har arbetat som skolledare och chef inom den kommunala sektorn i många år. Han är gymnasielärare i grunden och tog sig an sitt första skolledaruppdrag 1995 då han blev rektor på Katedralskolan i Skara. Därefter har han arbetat som utbildningschef i Alingsås och Lidköping, som stadsdelschef i  Majorna och centrum i Göteborg och nu senast som VD för Formakademin i Lidköping, ett arbete som han det senaste halvåret kombinerat med uppdraget som tillförordnad barn-och utbildningschef i Tibro.

pährnyström_formaka_151022
Arkivfoto: Pähr Nyström när han för en tid ansvarade för Formakademien i Lidköping häromåret.

Eftersom han trivs i Tibro och  upplever att han har en del att tillföra i förvaltningen tvekade han inte när han blev tillfrågad om han kunde tänka sig att bli barn- och utbildningschef i kommunen.

– Det finns väldigt många engagerade och trevliga medarbetare i barn- och  utbildningsförvaltningen och jag har fått bra relationer med politiker, fackliga organisationer och kommunledning, så det finns goda förutsättningar att utveckla skolverksamheten i Tibro, betonar han.

Pähr Nyström blir då åter arbetskamrat med Kristina Lundgren, som efter att bl a ha varit samhällsbyggnadschef i Lidköping nu är kommunchef i Tibro.