Gå direkt till Nyheten (Statistiskt: tillväxten bromsar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Statistiskt: tillväxten bromsar

Publicerad onsdag, 28 september 2016, 10:25 av Redaktionen

Återgång till lugnare tillväxt
Sveriges ekonomi fortsatte att växa i en lägre takt andra kvartalet, jämfört med den starka uppgången under 2015. BNP-tillväxten ligger därmed ungefär i linje med genomsnittstillväxten under de senaste fem åren. Den ekonomiska utvecklingen är fortfarande inhemskt driven med bostadsinvesteringarna i spetsen, dock stannade den tidigare starka tillväxten för hushållskonsumtionen av. Exporten minskade för andra kvartalet i rad.
Läs mer – SCB

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet