Gå direkt till Nyheten (Klart att Linda Esseholt blir ny kommunchef i Grästorp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 23 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Tekla och Tea
  3. I morgon:
  4. Gerhard och Gert

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klart att Linda Esseholt blir ny kommunchef i Grästorp

Publicerad onsdag, 28 september 2016, 14:25 av Redaktionen

genre_grastorp_komm

Nu är det klart att Linda Esseholt blir ny kommunchef i Grästorp.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt kul och lite överväldigande. Jag tycker att det är otroligt roligt att politikerna i Grästorp tillsätter en kvinna som är född på 1980-talet som kommunchef. Modigt och nytänkande, men det är också det som jag verkligen gillar med den här kommunen, säger Linda Esseholt.

Linda Esseholt är redan ett känt ansikte för många i Grästorp då hon jobbat som skolchef i kommunen sedan augusti 2015. Nu tar hon över som kommunchef.

– Jag sökte tjänsten för att jag verkligen gillar att jobba som ledare i offentlig sektor, för att jag tycker att Grästorp är en rolig kommun med ett utvecklingsinriktat politiskt klimat, och för att jag drivs av att göra skillnad. Nu i lite större skala.

Linda Esseholt började sin karriär som SO-lärare, sedan gick hon vidare via projektledaruppdrag i kommunal förvaltning och flera rektorstjänster innan hon förra året landade i Grästorp – då med ansvar för bildningsverksamheten.

Under rekryteringen av en ny kommunchef, som påbörjades efter sommaren, har det kommit in 46 ansökningar. Rekryteringsgruppen har bestått av Staffan Melin på rekryteringsbolaget Tarasso, Kent Larsson (KSO), Tobias Leverin (ordfförande i bildningsutskottet), Carina Torpenberg (ordförande i sociala utskottet), Jens Persson (oppositionsråd) och personalchef Elisabeth Funck.

På onsdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att Linda Esseholt erbjuds tjänsten.

– Det har varit en angenäm rekryteringsprocess med ett stort antal sökanden av väldigt hög kvalitet. Vi har många utmaningar som en liten kommun och det gäller att hitta innovativa lösningar, däri ligger Lindas styrka. Hon har en förmåga att se möjligheter – inte bara ett, utan flera steg framåt, säger Kent Larsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Precis som med Linda Esseholts företrädare, Ove Johansson, väljer kommunstyrelsen att befordra en nuvarande skolchef till kommunchef, är detta den enklaste lösningen?

– Absolut inte, Linda var helt enkelt den bästa kandidaten, säger Kent Larsson.

Den nya kommunchefens största utmaning handlar enligt henne själv om de två D:na – demografi och digitalisering:

– Demografin förändras vilket kommer att kräva nytänkande i offentlig sektor. Men det tror jag att vi kommer klara av. Människor har i alla årtusenden hittat nya lösningar på gamla problem just när det behövs. Digitaliseringen är en annan utmaning. 2020 har alla människor på jorden tillgång till internet. Det förändrar och har redan förändrat spelreglerna i samhällsutvecklingen. Det är en spännande framtid vi går till mötes och jag är glad över att få vara med på tåget.

Linda Esseholt tillträder som kommunchef den 1 oktober.