Gå direkt till Nyheten ((M) Kräver fler lokala poliser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

(M) Kräver fler lokala poliser

Publicerad torsdag, 22 september 2016, 10:52 av - Inskickat material

parti-moderatNu pågår allmän motionsperiod i Sveriges Riksdag. Skaraborgs riksdagsledamot Cecilia Widegren, moderat från Norra Vånga, har väckt motion om att fler lokalrekryterade poliser ute på fält bör vara en del av de ytterligare 2.000 fler poliser som moderaterna föreslår samt att rätts- och polisväsendet måste kvalitetssäkras även ute på landsbygd och mindre orter.

cwpolis
– Närvarande och synliga poliser i hela landet, även på landsbygden och ett polisväsende man kan känna förtroende för. Det krävs för trygghet i och tillit i Skaraborg, säger Widegren (M) riksdagsledamot Skaraborg, då hon väcker motionen i riksdagen.

Att ordna fler poliser på fält handlar även om att folk inte ska ta lagen i egna händer, eller ens känna behovet av att göra det. Polisväsendet ska räcka till för att skydda alla. Skaraborgare ska inte behöva hyra in väktarbolag för att rättsstaten inte räcker till. Moderaterna går fram med förslaget om 2 000 fler poliser, avslutar Widegren (M).

Foto: Thomas Harrysson, Skövde. Bilden är klickbar till större format.