Gå direkt till Nyheten (Statistik: BNP steg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Joakim och Kim
  3. I morgon:
  4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Statistik: BNP steg

Publicerad onsdag, 14 september 2016, 10:29 av Redaktionen

BNP steg med 0,5 procent jämfört med första kvartalet
Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 0,5 procent andra kvartalet, säsongrensat och jämfört med första kvartalet. Uppgången leddes av inhemsk efterfrågan och framförallt fasta bruttoinvesteringar och offentlig konsumtion. Utrikeshandeln höll tillbaka BNP-tillväxten eftersom exporten utvecklades svagare än importen. Kalenderkorrigerat och jämfört med andra kvartalet 2015 steg BNP med 3,4 procent. Läs mer

– SCB

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet