Gå direkt till Nyheten (Vinninga vill ta chans att växa
Idrottshall med riktiga mått planeras)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vinninga vill ta chans att växa
Idrottshall med riktiga mått planeras

Publicerad torsdag, 01 september 2016, 14:59 av Björn Smitterberg

cinningahallen-lop  – Vinninga har ju allt som behövs för att expandera – kanske lika mycket som andra stadsdelar utanför Lidköping tillsammans.
Thomas Aldén har jobbat med centrumutveckling i många år, nu är han med och hjälper den intresseförening som bildats – och först i tur står en stor idrottsanläggning – Vinningahallen.

– I Vinninga har kommunen mark för att avdela till hundratals villor, här finns också mark för att bygga den nya hallen, som vi tror kommer att kosta kanske upp till 18 miljoner kronor.

– Den hallen kommer att medverka till att ge Vinninga dragkraft att växa ännu mer – Vinninga har vuxit varje år i tio år nu och det finns plats för mer. Nu satsas bl a på äldreboendet vilket kommer att frigöra flera villor inom kort. Men det finns plats för mer.

vinningahallena

Hallen har ritats av förre stadsarkitekten Sigvard Dävensjö.  Bilderna är ur en broschyr med bilder av arkitekten.

Förslaget innebär en hall med bollplan på 20 x 40 meter – vilket krävs i dag. Den får läktare för upp till 400 åskådare, en samlingslokal med konferensplatser för 175 personer, ett cafe, omkädning, duschar och allt som behövs.

vinningahallenb

– Ritningen är klar, vi tror att många kommer att vilja bidra – bl a företag i byggbranschen i Vinninga, fi hoppas på ideellt arbete och stiftelser, banklån. Vi hoppas att skolan skall hyra 40 timmar per vecka. Skolans nuvarande gympasal är liten och sliten.

I första hand vill intresseföreningen bygga tvärs över vägen vid skolan. För det krävs en gångtunnel man vill att kommunen bygger. Den kostar kanske fyra miljoner – enligt en tillfrågad expert.

Om det inte går att få den marken finns idrottsplatsen – här skulle hallen också få plats.

vinningahallenc

– Vinninga har i dag ingen bra samlingslokal – man har möten på annat håll, säger Thomas Aldén. Så samlingslokalen och caféet är lika viktiga delar som idrottshallen. Och det är en idrottshall med mått som är brist på i Lidköping.

På måndag hålls ett möte för alla intresserade. Det hålls klockan 19 i en plats som kallas Stallet.

– Entusiasmen finns. Vi har fått samtal från Vinningabor i förskingringen som intresserar sig, säger Thomas Aldén.