Gå direkt till Nyheten (Andreas Wernersson får tävla i supercar-klass på Solvalla)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Andreas Wernersson får tävla i supercar-klass på Solvalla

Publicerad torsdag, 01 september 2016, 09:25 av - Inskickat material

andreaswernerssonNu står det klart att startfältet i RallyX Lites på Solvalla kryddas med ytterligare en toppförare. Tidigare STCC- och Clio Cup-stjärnan Andreas Wernersson – Lidköpings KK – är klar för start i en Supercar Lites-bil från Olsbergs MSE.
Foto: Daniel Ahlgren /STCC.

Det här blir Wernerssons tredje start för OMSE. Tidigare har han representerat teamet i RallyX Nordic just på Solvalla och kört en deltävling i Global Rallycross i USA. Nu har Wernersson fått chansen av Andreas Eriksson igen och är evigt tacksam för möjligheten. – Jag är väldigt glad att Andreas tror på mig och har gett mig chansen att köra Lites-bilen igen, säger Wernersson.

KIvänumbon är tillbaka för att försöka upprepa förra årets succé där han slutade trea efter Tobias Brink och Thomas Bryntesson på Solvalla. – Jag skulle ljuga om jag sa att ja inte körde för seger. Självklart blir det svårt att matcha de som åker bilarna hela tiden men jag tror jag har god chans. Det är faktiskt bara en seger jag saknar i Lites-bil, säger Wernersson inför återkomsten.

Andreas Wernerssons meritlista är lång trots hans unga ålder. En karriär som startade i karting och folkrace tog honom sedan vidare till dubbla Clio Cup-titlar och en säsong i STCC med KIA. Segern i STCC tog han för övrigt på Solvalla, något som kanske kan vara ett gott omen inför helgens rallycrosstävling.

Fakta om Andreas Wernersson Född: 1994 Bor: Kvänum Klubb: Lidköping KK Kör just nu: V8 Thundercars där han för närvarande ligger på en sjätteplats i tabellen.