Gå direkt till Nyheten (Statistiskt: Mera växthusgaser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statistiskt: Mera växthusgaser

Publicerad onsdag, 31 augusti 2016, 09:55 av Redaktionen

Utsläppen av växthusgaser ökar
Utsläppen av växthusgaser ökar under årets första kvartal och har inte varit på en så hög nivå sedan första kvartalet 2013. Ökningen ses framför allt inom el- gas- och värmeverk, pappers- och pappersvarutillverkning och i transportbranschen. En förklaring till att utsläppen ökar från el- gas- och värmeverken är ökad användning av fossila bränslen. Läs mer

Högt hushållssparande trots fortsatt låneökning
Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till 97 miljarder kronor andra kvartalet 2016. Det höga sparandet förklaras främst av omfattande insättningar på bankkonton, sparande i tjänstepensioner samt nettoköp av bostadsrättsandelar. Samtidigt ökade hushållens lån med hela 78 miljarder kronor under kvartalet. Läs mer