Gå direkt till Nyheten (Vattenkiosker i stället för brandposter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Vattenkiosker i stället för brandposter

Publicerad måndag, 01 augusti 2016, 03:38 av Björn Smitterberg

vattenverk_skyltI dag stänger Lidköpings kommun de så kallade brandposterna, där det varit möjligt att tappa större mängder vatten. Istället finns nu vattenkiosker som den som behöver kan få tillgång till efter anmälan till kommunen.
Tillgång till större mängder vatten kan behövas i samband med många olika verksamheter, som till exempel vid asfaltsarbete eller annat gatuunderhåll, vid avloppsspolning, samt för sopmaskiner, slamsugningsbilar eller företag som anlägger gräsmattor exempelvis.

Anledningen till att vattenkioskerna ska användas i stället för brandposter är att de ökar vattensäkerheten, skriver VA-verket i ett pressmeddelanede.

– Fördelen med de nya vattenkioskerna är att det inte kan spridas smitta vid tappningen av vattnet. I brandposterna kan bakterier komma in och vandra i ledningssystemet och i värsta fall orsaka allvarliga smittspridningar. Vattenkioskerna är byggda på ett annat sätt så att inte bakterier från öppningen kan vandra in i ledningarna, berättar VA-chef Pernilla Bratt.

En annan fördel med vattenkioskerna är att ledningsnätet i anslutning till kioskerna garanterat är anpassat för större uttag av vatten. Därmed undviks att hushåll och verksamheter intill de tidigare uttagsplatserna får smutsigt vatten i sina ledningar, vilket tidigare då och då har inträffat.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet