Gå direkt till Nyheten (S-Kvinnor: Det är en myt att allt satsas på nyanlända)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

S-Kvinnor: Det är en myt att allt satsas på nyanlända

Publicerad söndag, 22 maj 2016, 07:47 av - Inskickat material

2016-05-21-fotoS-kvinnor Skaraborg samlade socialdemokratiska kvinnor till konferens i Skövde i lördags. Inbjuden föreläsare var Monica Green (S), riksdagsledamot.

– Det går otroligt bra för Sverige just nu, men folk tror att välfärden är i fara! framhöll Monica Green. Nu satsar regeringen många miljarder på gemensamma sektorn, plus 6-7 miljarder i investeringsstöd till byggande, bra både för arbetstillfällen och nya bostäder, och 10 miljarder extra för att höja kvaliteten inom sjukvården, äldreomsorgen, förskolan, skolan och fritidshemmen.

soc-2

Av regeringens budget framkom att det är en myt att allt satsas på nyanlända, regeringen har levererat vallöfte efter vallöfte, a-kasseersättningen har höjts och bortre tidsgränsen för sjukförsäkringen är borttagen, arbetslösheten sjunker, stödet till nyanlända fungerar i stort sett väl, och ekonomin är stark.

– Nu är det dags att få till politiska samtal om de statliga myndigheternas närvaro i Skaraborg och om hur politiken kan agera för att stimulera och underlätta en utveckling av det lokala näringslivet i våra kommuner, framförde Maria Radivoj (S), Nossebro.

soc-1

Sandra Ask (S), Skövde, hade fokus på s-kvinnors solidaritetsarbete i krigsdrabbade länder. Olika frågor diskuterades i grupper. Ulla Andersson (S), Lidköping, höll i en kvinnohistorisk kavalkad, kvinnopolitiska utmaningar under 1900-talet och 2000-talet. Det finns många problem som återstår att lösa, som lönediskriminering, bostadsbrist, våld i hemmet m m.

En kommentar på “S-Kvinnor: Det är en myt att allt satsas på nyanlända”

  1. Civilkurage skriver:

    Om det nu går så bra för Sverige varför kommer en stor del av Sveriges kommuner behöva höja kommunalskatten med ca två till tre kronor? Redovisa gärna vad invandringen kostar per år. Skulle även vara intressant med statistik som visar hur många år det tar tills de är i riktigt arbete och inte något skattefinansierat arbete samt minst 75% sysselsättningsgrad. Samt varför ökar vår statsskuld i den takt som den gör, när vi har världens högsta skattetryck eller i alla fall nära på. Det var många frågor men jag hoppas ni kan svara.
    http://www.statsskuld.com/

Kommentarerna är stängda