Gå direkt till Nyheten (Våren hälsades välkommen I Falkängen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Våren hälsades välkommen I Falkängen

Publicerad lördag, 30 april 2016, 21:07 av Tore Sahlström
falkengen2Med musik av den anrika bruksorkestern Hällekis Musikkår och vårtal av Vivi-Anne Hallenberg hade många ortsbor tagit promenaden till Falkängen på Valborgsaftonen för att hälsa en efterlängtade våren välkommen.

falkengen1160430
Hällekis Musikkår underledning av dirigenten Lena Öberg spelade traditionsenlig vårmusik blandat, med annat smått och gott. Kåren består av kompetenta musiker, och har en duktig dirigent. Det var år 1919 som de första tonerna spelades i musikföreningen Liljan. År 1969 ändrades namnet till Hällekis musikkår och räknas som en av de äldsta i landet. På första maj sker en av musikkårens äldsta seder, när man marscherar genom samhället vid halv åtta på morgonen. Undrar hur många orter i Svea rike, som har en musikkår som en väckarklocka på den första dagen i maj månad. Det är nog ganska unikt.
vivviannehallenberg160430
Årets vårtal hölls av Vättlösabon Vivi-Anne Hallenberg som talade om drömmar. Hennes dröm var att starta eget, och för elva år sedan förverkligade hon sin dröm genom att få starta eget. Hon driver nu Centrumkaféet i Götene och är även aktiv i Bygdegårdsföreningen i Vättlösa. Som alla talare denna sista april hurrades våren välkommen tillsammans med alla åhörarna.
falkengen2Många hade kommit till Falkängen för att fira in våren.
falkengen3Republiken Jämtlands f.d. president Evert Ljusberg som numera är Hällekisbo sedan flera år, var en av alla åhörarna denna speciella afton.
falkengen4