Gå direkt till Nyheten (Sänkta fartgränser på 44:an)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 18 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Edvard och Edmund
  3. I morgon:
  4. Josef och Josefina

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Sänkta fartgränser på 44:an

Publicerad tisdag, 19 april 2016, 14:22 av Björn Smitterberg

Trafikverket ser nu över fartgränserna på Skaraborgs vägar. Enligt förslaget kommer farten att sänkas på riksväg 44 på flera platser, samt på Skaravägen mellan Munkatorpskorsningen i Skara och Lidköping.
Än handlar det om ett förslag, och det dröjer några år innan förslagen träder i kraft. Någon gång efter 2022 kommer farten att sänkas på 44:an på sträckor som inte redan har 70-träns mellan Smärgels Kurva vid Grästorp och Lidköping, samt mellan Källby och Götene. ‘

Det skriver SkLT. Sänkningen gäller alla vägar i Skaraborg där det i dag är 90 som högsta fartgräns och som inte har mittseparering. Skaravägen får i samband med att ny förbifartsled förbi Filsbäck byggs att få en ny rondell där den nya vägen ansluter. Delen mellan skararondellen och den nya rondellen utanför Kartåsen blir mötesfri.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet