Gå direkt till Nyheten (Sänkta fartgränser på 44:an)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 17 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Torborg och Torvald
  3. I morgon:
  4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sänkta fartgränser på 44:an

Publicerad tisdag, 19 april 2016, 14:22 av Björn Smitterberg

Trafikverket ser nu över fartgränserna på Skaraborgs vägar. Enligt förslaget kommer farten att sänkas på riksväg 44 på flera platser, samt på Skaravägen mellan Munkatorpskorsningen i Skara och Lidköping.
Än handlar det om ett förslag, och det dröjer några år innan förslagen träder i kraft. Någon gång efter 2022 kommer farten att sänkas på 44:an på sträckor som inte redan har 70-träns mellan Smärgels Kurva vid Grästorp och Lidköping, samt mellan Källby och Götene. ’

Det skriver SkLT. Sänkningen gäller alla vägar i Skaraborg där det i dag är 90 som högsta fartgräns och som inte har mittseparering. Skaravägen får i samband med att ny förbifartsled förbi Filsbäck byggs att få en ny rondell där den nya vägen ansluter. Delen mellan skararondellen och den nya rondellen utanför Kartåsen blir mötesfri.