Gå direkt till Nyheten (Trist start för Timmy Hansen i Rallycross-VM.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trist start för Timmy Hansen i Rallycross-VM.

Publicerad söndag, 17 april 2016, 19:25 av Tore Sahlström

timmyhansen-toreDet blev en jobbig start för Team Peugeot Hansen när den första VM-deltävlingen avgjordes i portugisiska Mantalegre. Den talangfulle 23-årige Timmy Hansen från Götene vann ett kvalheat, och kom två i andra heatet.

I semifinalen blev det stopp för Timmy då han försökte klämma sig förbi på insidan i första kurvan i en duell med Mattias Ekström. I sammanstötningen blev Timmys bil skadad och stående, så var den dagen förstörd för den talangfulle Timmy.

Hans teamkollega och rallyikonen fransmannen Sèbastien Loéb gick till final i hans första rallycrosstävling där han till slut blev 5:a. Vann den första VM-deltävlingen gjorde fjolårets VM-mästare Petter Solberg.

Nästa tävling i rallycross-VM körs i tyska Hockenheim Ring den 7-8 maj.

För Timmy Hansen som siktar på VM-titeln i år var naturligtvis premiären en stor besvikelse. Även i fjol fick Timmy en dålig start på säsongen med avslutade briljant och kom tvåa totalt. Götenesonen har hela elva deltävlingar kvar att köra, så än finns det gott om tid för Timmy att nå goda resultat innan den sista deltävlingen körs i Argentina i november månad.