Gå direkt till Nyheten (Skaraborgs socialdemokrater på stämma
– Vi behöver hela landet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skaraborgs socialdemokrater på stämma
– Vi behöver hela landet

Publicerad söndag, 17 april 2016, 10:08 av - Inskickat material

socialdemokraterna-ros

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht gästade i lördags Socialdemokraterna Skaraborgs distriktskongress i Mariestad. Han var tydlig i sitt budskap om den s-ledda regeringens inställning.

– Stad och land ska aldrig sättas mot varandra. För att den svenska modellen ska leva vidare behöver vi hela landets kapacitet och det är något Socialdemokraterna strider hårt för.

Det framgår av ett referat från mötet, skickat från Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna i Skaraborg inledde i höstas ett arbete med en politikutveckling för Skaraborg. Ambitionen med det arbetet är att hitta en väg för såväl Skaraborgs utveckling i Sverige som olika kommuners möjlighet till utveckling inom delregionen.

– Det handlar inte om att ställa regioner eller kommuner mot varandra utan se hur vi tillsammans kan skapa en utveckling för hela Skaraborg, sa distriktsordföranden Patrik Björck, Falköping i den korta frågestund som följde efter Sven-Erik Buchts tal till kongressen.

Fortsatt satsning på bredband och nedläggningen av Findus i Bjuv vara andra ämnen som kom upp under Buchts besök på kongressen.

– Regeringen satsar stora pengar på utbyggnaden av bredband på landsbygden. Det är oerhört viktigt, betonade landsbygdsministern. Vad det gäller nedläggningen av Findus i Bjuv arbetar regeringen på olika plan just nu. Så här blir det när ett företag köps upp och enda ambitionen för köparen är ett komma över ett starkt varumärke. Då lägger man ned en verksamhet som fungerar bra och gör vinst.

På kongressen genomfördes i val också den omorganisation som Socialdemokraterna i Skaraborg beslutade om vid en extra distriktskongress i höstas. Den innebär en minskad distriktsstyrelse och ett delvis nytt arbetssätt.

– När styrelsen minskas kommer istället antalet aktiviteter där samtliga våra kommunorganisationer inbjuds delta att öka, förklarar Patrik Björck, som omvaldes som distriktsordförande.
– Vi hoppas på en mer rationell distriktsstyrelse, men samtidigt en breddad politisk diskussion i andra forum där fler ges möjlighet att delta. Bland annat startar vi nu upp ett rådslagsarbete om “En politik för Skaraborg” som går brett ut i vår egen organisation, men där vi också hoppas kunna engagera och ta till oss synpunkter från andra.

Patrik Björck, Falköping, omvaldes som distriktsordförande. I verkställande utskottet får han sällskap av de båda vice ordförandena Carina Ohlsson, Lidköping, och Peter Lindroth, Karlsborg, samt Ulla Göthager, Mariestad, som är kassör.

Till ledamöter i distriktsstyrelsen valdes Alex Bergström, Falköping, Sebastian Clausson, Skara, Ida Ekeroth, Mariestad, Marie Ekman, Skövde, Erik Ezelius, Tidaholm, och Jan Hassel, Gullspång.

På kongressen behandlades dessutom fyra motioner, om jämställdhet och arbetsmiljö, fler trafikpoliser, järnvägsutveckling i Skaraborg samt genuspedagoger i skolan.

(Red: Av pressmeddelandet framgår inte hur man ställde sig till förslagen i motionerna.)

2 kommentarer på “Skaraborgs socialdemokrater på stämma
– Vi behöver hela landet”

  1. OveNordstrom skriver:

    Inget om värdlandsavtalet och Carina Ohlsson vill tydligen inte heller upplysa medborgarna om S-kvinnors ev ställningstagande i frågan.

  2. misterT skriver:

    Trafikpoliser? Är det inte kriminalare vi behöver?

Kommentarerna är stängda