Gå direkt till Nyheten (Centern utmanar (S) på debatt om Skaraborgsjobb)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Centern utmanar (S) på debatt om Skaraborgsjobb

Publicerad söndag, 10 april 2016, 17:18 av - Inskickat material

genre-centerlogoUnder lördagen höll Centerpartiet i Skaraborg sin distriktsstämma på Jula Hotellet i Skara.
Förutom de vanliga stämmoförhandlingarna och val av distriktsstyrelse så gästtalade EU parlamentariker Fredrick Federley (C).

Federley talade bland annat om vikten av att stå upp för asylrätten och att luckra upp de stelbenta svenska regelverken istället för att stänga gränsen. Fredrik berättade också om sitt arbete i parlamentet i bland annat jordbruks, industri samt miljöutskottet.

Utmanade Patrik Björk (S)
I sitt inledningsanförande utmanade  Distriktsordförande Kent Folkesson Socialdemokraternas distriktsordförande Patrik Björk (S) på debatt om Skaraborgs villkor och jobben.

– Jag undrar vart socialdemokratin befunnit sig de senaste decennierna – alla här i lokalen vet att fyra av fem jobb skapas i små företag men (S) och Patrik Björk har i debattartiklar framhållit det är viktigt återindustrialisera Skaraborg och att det är räddningen för Skaraborg och landsbygden.

– I nästa andetag så gör sossarna det dyrare för företagen att anställa, sa Kent Folkesson.

– Vi centerpartister vet att om man ökar skattetrycket på små företag och gör det dyrare att anställa så kommer framförallt små företag inte att anställa!

-Jag kan berätta en sak för Patrik Björk och sossarna. Er politik fungerar inte och Ni kommer inte klara av att få in fler på arbetsmarknaden, Skaraborg och landsbygden kommer inte utvecklas med er politik, dundrade Folkesson.
Patrik Björk – var som helst när som helst, är jag beredd att möta dig i en offentlig debatt om det som är Skaraborgs verkliga utmaningar, hur det skapas fler riktiga jobb i riktiga företag, hur får landsbygden förutsättningar att fortsätta utvecklas och blomstra, hur möjligheterna ska vara att starta företag och anställa.

– Du kan välja tid och plats jag lovar jag rensar min kalender och kommer, avslutade Folkesson och fick applåder från stämman.

Den sittande distriktsstyrelsen omvaldes i sin helhet, Kent Folkesson Lidköping ordf, med Hans Johansson, Falköping och Susanne Andersson, Götene som vice ordföranden.
Ledamöter Linnea Hultmark, Hjo,  Emil Gullbrantz, Mariestad, Thomas Johansson, Essunga, Suzanne Johansson, Skara, Karola Svensson, Falköping, Andreas Svensson, Hova, Allan Jakobsson, Töreboda och Kjell Sjölund, Karlsborg. Louise Grabo Vara representerar ungdomsförbundet i styrelsen.