Gå direkt till Nyheten (360 nya laddstationer för elbilar i länet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

360 nya laddstationer för elbilar i länet

Publicerad måndag, 07 mars 2016, 10:38 av Redaktionen

Staten ska under de kommande två åren satsa närmare två miljarder kronor för att minska utsläppen som påverkar klimatet. En del av pengarna går till laddningsstationer för elfordon. Det betyder drygt 360 laddningspunkter i Västra Götaland. Och mer stöd finns att få.

Naturvårdsverket beviljar ansökningar genom investeringsstödet Klimatklivet. Nu kommer Sveriges laddinfrastruktur för elfordon att förbättras. Slantarna kommer bland annat att resultera i 1650 nya laddningspunkter som kan ladda de över 16 000 elfordon som finns i Sverige. Det är ett betydande tillskott till Sveriges laddinfrastruktur.

I de projekt som hittills har beviljats för länet är drygt 360 laddningspunkter.

Under 2016 finns det flera tillfällen där man kan söka investeringsstöd hos Klimatklivet. Länsstyrelsen arrangerar tillsammans med Västra Götalandsregionen en workshop på temat ”Laddinfrastruktur” den 8 mars.

– Förhoppningen är att många av deltagarna på workshopen tar chansen och går vidare med att söka stöd för laddinfrastruktur, säger Kristina Flisberg, handläggare för investeringsstödet Klimatklivet i Västra Götalands län.