Gå direkt till Nyheten (Lina Ahl ska fortsätta leda SSU Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lina Ahl ska fortsätta leda SSU Skaraborg

Publicerad måndag, 29 februari 2016, 14:04 av - Inskickat material

linaahl160229Lina Ahl valdes i lördags om till distriktsordförande för SSU Skaraborg. Beslutet fattades på Hellidens folkhögskola i Tidaholm av en enhällig distriktsårskonferens, som därmed gav Ahl förtroende att leda distriktet ett år till. Nu ska SSU Skaraborg fokusera på värvning och att utveckla politiken.

– Det känns jättekul att bli omvald som ordförande för SSU Skaraborg. I år ska vi bli en ännu starkare politisk kraft i våra kommuner och organisera ännu fler unga, säger Lina Ahl.

Under 2016 kommer SSU Skaraborg att fokusera på politikutveckling och att påverka de lokala politikerna. I ett läge där regeringen är bakbunden av det parlamentariska läget växer vikten av att få till förändring på lokal och regional nivå.

– Det är viktigt att vi på lokal nivå gör det vi kan för att öka jämlikheten. Människor måste märka att det sossar säger också blir verklighet i deras vardag. Det går att göra mycket här i Skaraborg. Socialdemokraterna har makten i många av våra kommuner och möjligheten till att påverka och åstadkomma verklig samhällsförändring är stor, avslutar Lina Ahl.

Distriktsårskonferensen beslutade även att ett nytt politiskt program ska tas fram, en stor fråga som den valda styrelsen har att arbeta med under året. Årskonferensen behandlade många motioner, inom flera olika politikområden. Några frågor som debatterades var frågan om inställning till svenskt medlemskap i NATO, förstatligande av skolan. tillgång till kultur och idrottsaktiviteter för alla unga, samt körkortsteori i skolan.

Gäster på distriktsårskonferensen var Jonas Bergström (från Skövde, sitter nu i SSU:s förbundsstyrelse), Erik Ezelius (Tidaholm, riksdagsledamot), Anna-Karin Skatt (Kommunalråd i Tidaholm), Ida Ekeroth (Mariestad, S-kvinnors distriktsordförande), samt Anders Österberg (Akalla, riksdagsledamot, fd SSU:s förbundsstyrelse) som agerade mötesordförande under dagen.

Vald styrelse:
Lina Ahl, ordförande, Falköping, omval
Viktor Sundberg, kassör, Götene, omval
Rickard Eriksson Häll, facklig-politisk ledare, Tidaholm, omval
Evelin Frisk, ledamot, Skövde, omval
Ottilia Tuneroth, ledamot, Lidköping, omval
Mattias Ezelius, ledamot, Tidaholm, omval
Kelesh Hussein, ledamot, Falköping, nyval
Samuel Lundell, ledamot, Götene, nyval
Michelle Hjerp Holmén, ledamot, Tidaholm, nyval

ssu-160229
Styrelsen fr vänster: Samuel Lundell, Viktor Sundberg, Michelle Hjerp Holmén, Rickard Eriksson Häll, Lina Ahl, Mattias Ezelius, Ottilia Tuneroth, Kelesh Hussein (frånvarande: Evelin Frisk)