Gå direkt till Nyheten (Scouter i Stora Levene hade årsmöte)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Scouter i Stora Levene hade årsmöte

Publicerad torsdag, 25 februari 2016, 15:48 av - Inskickat material

I söndags var det dags för årsmöte i Stora Levene scoutkår.  Mötet valde Sigbritt Andersson till ordförande, Cecilia Hemming till sekreterare samt Annelie Fredriksson och Elin Abelsson till ledamöter.  Mija Gustafsson kvarstår som kårens vice ordförande och Karl-Olof Andersson som kassör.

scout_160225

Kåren som 2016 firar sitt 85:e år har 114 medlemmar. Varje torsdag samlas avdelningar i åldersgrupper från 8 upp till 25 år. De yngre väljer från ett antal förplanerade aktiviteter inom veckans tema medan äldre scouter jobbar mer och mer självständigt med ledare som bollplank och stöd. En viktig del av verksamheten är att alla scouter deltar i utformning och planering. Äventyr och utmaningar stegras med åldern, det enda villkoret är att det ska vara roligt. Årets största projekt för Utmanarscouterna (15-18 år) var t.ex. att vara värdar för det nationella ”Tinget”, ett självstyrt årsmöte för alla svenska NSF-scouter i denna åldersgrupp.

Solidaritets- och miljöaspekter är andra viktiga delar som genomsyrar kårens verksamhet. Scouterna engagerar sig stort i kårens internationella arbete och lär sig också att tänka klimatsmart – vilka och hur mycket råvaror behövs egentligen för att den lilla scoutpatrullen ska kunna äta bra och gott under alla dagarna på sommarens läger samtidigt som minsta möjliga slängs bort?

 Cecilia Hemming