Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren på vernissage i dag: Bland djur och natur)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren på vernissage i dag: Bland djur och natur

Publicerad Wednesday, 06 January 2016, 20:15 av Redaktionen

travpris_160106Ingrid Uppström, inte helt okänd för Lidköpingspubliken, ställer ut ett 30-tal verk, oljemålningar, akvareller och keramik, i Butiken på landet i Gösslunda
Bilden: En av sto-championatets miniskulpturer.

Intresset för djur och natur har Ingrid Uppström haft ända sedan barndomen, liksom att teckna och måla. Uppvuxen i Gamla Stan i Stockholm låg Nationalmuseum nära att inspireras åt det konstnärliga hållet och “djur och natur” fick sitt på sommarloven i Smålands inland.

uppström160106

Ingrid Uppström vid två av sina tavlor, där tuppen i akvarell torde vara utställningens måleriska clou.

På allvar med det konstnärliga blev det kring 2000 med samlings- och egna utställningar och en del illustrationsuppdrag.

– Jag är naturmålare, autodidakt och inspirerad av det engelska klassiska landskapsmåleriet, säger Ingrid Uppström med tillägget att “ljuset” också är en betydelsefull komponent i hennes måleri.

Att hästar och hästsport också är en viktig del i hennes uppväxt liksom nu, både som ryttare och kusk, gör sig gällande i motivvalet.

vernis160106

Ett lysande exempel är de tre miniskulpturerna i stengodslera som delas ut som hederspriser i Sto Championship-tävlingen på Axvalla sedan 2012.

Utställningen pågår till och med 31 januari och kan besökas eftermiddagar onsdag till söndag.