Gå direkt till Nyheten (Stena-stipendium till Kinnekullekonstnär)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stena-stipendium till Kinnekullekonstnär

Publicerad Tuesday, 08 December 2015, 12:26 av Redaktionen

Sju stipendiater, som vardera fick ett stipendium på 150.000 kronor var textildesignern Malin Bobeck, konstnärerna Jonas Dahlberg och Andreas Eriksson, violinisten Agnes Casimir Lindholm, saxofonisten Klas Lindquist, musikalartisten David Lundqvist och honorärstipendiaten Tomas von Brömssen.Det är Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur som delat ut pengar.

Andreas Eriksson, konstnär som är född 1975 i Björsäter, bor och arbetar nu i Medelplana. Andreas får stipendiet för sin kontinuitet och konsekvens, men också för sin okuvliga drift att överraska och ständigt söka nya vägar inom ramarna för sitt eget måleri. Med hjälp av stipendiet ska han utveckla sitt konstnärskap genom att köpa konst av unga konstnärer.