Gå direkt till Nyheten (Biblioteket lånar ut läsplattor)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Biblioteket lånar ut läsplattor

Publicerad Friday, 27 November 2015, 11:08 av Redaktionen

Lidköpings stadsbibliotek börjar nu att låna ut  läsplattor. I stället för ett vanligt boklån kan man låna boken i e-boksformat på en läsplatta. Läsplattan är anpassad för läsning av texter med e-ink som är behagligare för ögat än texten på  till exempel surfplattor.  Bibliotekspersonalen hjälper till att ladda ner böcker från e-boksleverantören.

– Vi har länge lånat ut e-böcker och ser hur populärt det är. När vi nu börjar att låna ut läsplattor blir det möjligt för så många fler att få tillgång till det fina e-boksutbudet. Det känns både väldigt bra och ganska självklart att ta det steget nu. Personligen tycker jag också att de ger en läsupplevelse som inte ligger långt efter en gammal hederlig pappersbok, säger Tobias Bengtsson, bibliotekschef.