Gå direkt till Nyheten (Festligheter hela dagen när Stenhammarskolan firade 20-årsjubileum!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Festligheter hela dagen när Stenhammarskolan firade 20-årsjubileum!

Publicerad torsdag, 19 november 2015, 09:44 av - Inskickat material

stenhammarjubicI tisdags var det stort jubileumsfirande när Stenhammarskolan firade 20 år.
Under höstterminen har det pågått noggrann planering för det stora jubiléet som gick av stapeln under tisdagen.

Elevrådet har tillsammans med samtliga klasser, personal och föräldraråd planerat det stora kalaset som alla 400 elever väntat på och längtat efter. Många kreativa förslag hade kommit in och det var med stor glädje och engagemang som festligheterna pågick under hela dagen. Festligheterna startade med födelsedagssång, tal, hurrarop och trumpetfanfar tidigt på tisdagsmorgonen. Gemensam nedräkning för fem hjärtformade ballonger som släpptes upp i skyn blev en härlig start för dagens firande.  Med brevhälsning från Stenhammarskolans elever väntar man nu med olidlig spänning på ballongsvaren från någon därute som vill berätta roliga saker om sin egen skola.

 stenhammarjubia

Dagen fortsatte med en fängslande och underhållande show av gycklarna Knaster och Knas. Tillsammans dekorerades sedan en färgsprakande tårta med ”extra allt”, vilken avnjöts efter en lite festligare lunch. Tårtan mätte hela 23 meter och dukades upp på ett kalaspyntat långbord. Förutom en finurlig frågesport om skolan i appen Kahoot och lunchdisco med godisregn avslutades dagen med vernissage, armbandsförsäljning och cider med tilltugg. Enligt önskemål från elevrådet gavs här möjlighet till ett frivilligt bidrag till förmån för flyktingar.

 stenhammarjubib

Dagen avslutades med tårtkalas för kollegiet och före detta personal där skolan uppvaktades högtidligt av såväl före detta medarbetare och rektorer, barn och skolförvaltning samt politiker. Stenhammarskolan summerar en hellyckad kalasdag med pompa och ståt!

– Jenny Ryding