Gå direkt till Nyheten (Skaraborg knyter kontakter i USA)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 06 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skaraborg knyter kontakter i USA

Publicerad torsdag, 05 november 2015, 08:54 av Redaktionen

I mitten av november åker representanter från Skövde och Lidköpings kommuner samt Skaraborgs kommunalförbund, till USA:s mellanvästern. Syftet med resan är att stärka Skaraborgs och kommunernas förutsättningar för internationella samarbeten.

– Skövde och Lidköping har, som största kommuner i Skaraborg, ett ansvar att vara drivande i frågor som stärker Skaraborgs utveckling. Resan är också ett sätt för båda kommunerna att knyta kontakter och etablera nätverk i USA som kan skapa förutsättningar för samarbeten med vårt lokala näringsliv, säger Katarina Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen och i Skaraborgs kommunalförbund.

Under knappt en vecka, den 15-22 november, har deltagarna ett fullspäckat program där de kommer besöka städerna Rockford och Chicago i delstaten Illinois samt Madison i Wisconsin. Flertalet organisations- och företagsbesök är inplanerade. Bland annat ska deltagarna till University Of Rockford för att lära sig mer om deras utbyte med Högskolan i Skövde inom området hälsa.

Deltagarna ska också besöka Svensk-Amerikanska handelskammaren i Chicago samt en partner till Skövde-företaget CEJN. Andra exempel ur programmet är studiebesök på en bioenegripark och deltagande på Rockford City Council, motsvarigheten till kommunfullmäktige.