Gå direkt till Nyheten (Försäkringsbolag förlorade – måste ersätta överfallen bandyspelare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Försäkringsbolag förlorade – måste ersätta överfallen bandyspelare

Publicerad måndag, 02 november 2015, 15:24 av Björn Smitterberg

En ung bandyspelare i Lidköping ble för några år sedan utsatt för ett överfall i Norge, och familjen begärde ut ersättning från Dina Försäkringar. Försäkringsbolaget har dock ifrågasatt om den bandyspelande sonen i familjen har rätt att använda hemförsäkringen när han spelade bandy i Norge.

Parterna har inte kunnat komma överens utan avgörandet har nått Allmänna reklamationsnämnden. Familjen anser att försäkringsbolaget varit otydlig i sina texter ifall ARN kommer fram till att försäkringsbolaget har rätt.

ARN ha tillsammans med familjen kommit fram till att sonen varit skriven hos föräldrarna i Lidköping, och haft ett särskilt personbevis för att kunna arbeta och spela bandy i Norge där han bodde vid olika tillfällen i samband med arbete och sport.

ARN har kommit fram till att familjen har rätt – den har inte fått någon information om att försäkringen inte skulle gälla. Försäkringsbolagets invändning att familjen skulle fått ytterligare information om den efterfrågats räcker inte. Försäkringsbolaget skall betala ersättning, enligt ARN:s beslut.