Gå direkt till Nyheten (Skövde storsatsar på nya bostäder – satsar sex miljarder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skövde storsatsar på nya bostäder – satsar sex miljarder

Publicerad fredag, 30 oktober 2015, 11:19 av Redaktionen

Skövdebostäder kan bygga 3000 bostäder på femton år för att möta en del av det enorma bostadsbehov som finns i Skövde. Bolaget är berett att investera omkring sex miljarder för Skövdes utveckling – om rätt förutsättningar ges.

Det skriver Skövde kommun i ett pressmeddelande.

– Fattar kommunen beslut i planprocesser och annat som påverkar möjligheten till att bygga i den takt vi kan och vill bygger vi 3 000 bostäder fram till 2030. Det är en enorm ökning av produktionstakten från vår sida och detta möjliggörs av en mycket stark ekonomi med marknadsmässig avkastning och stigande fastighetsvärde. De goda förutsättningarna har vi tack vare strategiskt arbete och framsynt planering av såväl renovering och underhåll som nyproduktion, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder som nu släpper sin affärsplan.

Under affärsplaneperioden (2016-2019) färdigställer bolaget 175 lägenheter per år, sedan dras takten upp till cirka 220 lägenheter. Resten av behovet hoppas Skövdebostäder kan täckas av andra aktörer – inte minst genom att bolaget själva arbetar aktivt för att få till stånd samverkansprojekt av många olika slag.