Gå direkt till Nyheten (Inga nya vindkraftverk byggs trots 119 bygglov i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Pontus och Marina
  3. I morgon:
  4. Helga och Olga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inga nya vindkraftverk byggs trots 119 bygglov i Skaraborg

Publicerad tisdag, 20 oktober 2015, 15:00 av Björn Smitterberg

vindkraftomowing_lopSex kommuner i Skaraborg har för närvarande givit bygglov till vindkraftverk som inte påbörjats än. Bakgrunden är det låga elpriset som nu – även tillsammans med elcertifikaten – inte ger alls de inkomster som behövs för lönsamhet.

I Skaraborg finns alltså 119 tillstånd för vindkraftverk som aldrig påbörjats. Bygglov är tidsbegränsade i så motto att byggen måste påbörjas inom viss tid. Dröjer det för länge måste nya tillstånd sökas.

Alla de 119 tillstånd har givits i kommuner i östra Skaraborg, enligt en sammanställning Sveriges Television låtit göra. I Lidköping, Götene, Skara, Vara, Grästorp och Nossebro finns inget bygglov som inte realiserats i bygge.

I Lidköping och Grästorp är möjligheten att bygga vindkraftverk starkt begränsade genom närheten till F7 i Såtenäs.

vindkraft
Vindkraftverk i Götene kommun- sedda från Rörstrand.

- Lidköpingsnytt. Bilder ur Lidköpingsnytts arkiv.