Gå direkt till Nyheten (Fortsatta förhandlingar med SOS Alarm om ambulanser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatta förhandlingar med SOS Alarm om ambulanser

Publicerad tisdag, 06 oktober 2015, 17:26 av Redaktionen

Regionstyrelsen vill fortsätta förhandlingarna med SOS Alarm om prioritering och dirigering av ambulanser. Avsikten är att nå en förlängning av det avtal som finns idag.

SOS Alarm ansvarar på statens uppdrag för larmnumret 112 i hela landet. På uppdrag av Västra Götalandsregionen sköter SOS Alarm också prioritering och dirigering av ambulanser. Bolaget sköter också dirigering av liggande sjuktransporter på vissa tider.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen har tidigare beslutat att VGR ska ta över dirigeringen av liggande sjuktransporter på alla tider, samt även prioriteringen.

När det gäller dirigeringen av ambulanser har avsikten varit att förlänga avtalet med SOS Alarm. Förhandlingarna har dock inte resulterat i ett förlängt avtal, och till dagens sammanträde i regionstyrelsen fanns ett förslag att Västra Götalandsregionen skulle ta över även dirigeringen i egen regi.

I regionstyrelsen ställde sig dock samtliga partier bakom ett yrkande som innebär att förhandlingarna med SOS Alarm ska återupptas. Inriktningen är att dagens avtal med SOS Alarm förlängs i 18 månader, ett avtal som omfattar både prioritering och dirigering.