Gå direkt till Nyheten (Oppositionspolitiker mötte Polisen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Oppositionspolitiker mötte Polisen

Publicerad söndag, 04 oktober 2015, 15:38 av - Inskickat material

Allianspartierna, M, C, FP och KD, riksdagsledamöter och lokala partikollegor i Lidköping, samtalade i veckan med Skaraborgs nya polismästare Helena Trolläng, om polisens arbete i Skaraborg, hur den nya polisorganisationen skall ge starkare lokal närvaro, bättre samverkan, ökad flexibilitet och inte minst öka tryggheten för Skaraborgarna.

Det skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Trygghet och säkerhet är grundläggande förutsättning för livskvalitet. Vi oroas bl a över gängbrottslighet, rån, butiksstölder, inbrottsvågor i t ex Götene, Essunga, Vara och på landsbygden. Äldre utsätts för det fruktansvärda, brott i sina egna hem. Därför är det av stor vikt att nya polismyndigheten ges långsiktiga och rimliga förutsättningar för att polisarbetet skall bli än mer effektivt och Skaraborgarna känna ökad trygghet, sa Cecilia Widegren (M) riksdagsledamot Skaraborg, efter samtalet.

– Under alliansregeringens år genomfördes viktiga satsningar på rättsväsende, med över 10 miljarder, nya polismyndigheten togs fram och tydligare lagar kom på plats, men mycket återstår att göra. De lokala samverkansavtalen som finns skrivna i varje kommun i hela Skaraborg, skall nu steg för steg fyllas med åtgärder som man gemensamt skall ta tag i och medborgardialoger skall komma till stånd. Den nya polismyndigheten möjliggör nu att antalet poliser i Skaraborg blir fler, 397 anställda i polisområdet.

– Moderaterna ser dessutom behovet av att öka detta ytterligare med 1.000 fler poliser i Sverige. Vi kommer nu att lägga det förslaget på riksdagens bord och hoppas att den svaga vänsterregeringen är beredda att ta sitt ansvar.

 

 

2 kommentarer på “Oppositionspolitiker mötte Polisen”

  1. OveNordstrom skriver:

    Kul att se att Moderaterna efter åtta (nio) år vid makten nu lyckas konstatera hur otillräckliga de var.

  2. Peter Reinhardt skriver:

    Intressant! Då blir väl det åtgärdat nu?

Kommentarerna är stängda