Gå direkt till Nyheten (SD: föreslår: Fullmäktiges politiker bör ta emot flyktingbarnen hemma)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SD: föreslår: Fullmäktiges politiker bör ta emot flyktingbarnen hemma

Publicerad måndag, 28 september 2015, 15:41 av Björn Smitterberg

sd-logo-ikonSverigedemokraterna i Lidköping skriver i en motion att de politiker som vill att Lidköping ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn själva skall ta hand om dem hemma, i stället för att kommunen skall driva ”dyra” mottagningar. Det skall enligt förslaget vara de mottagande politikernas sak att sköta integrationen.

– Politiker i kommunen som är positiva till denna form av invandring bör aktivt agera föredöme och ta ett direkt ansvar för de ensamkommande barn som de beslutat att ta emot inom kommunen. I stället för att placera de ensamkommande flyktingbarnen i dyra speciella boenden som Nova och Nimbus kan kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare öppna sina hem för dessa. Vid en placering av barnen hos våra toppolitiker kan politiken rättfärdigas lite mer inför alla kommuninvånare, skriver SD i sin motion undertecknad av Sune Larsson och Roberth Andersson. Förslaget innebär om det genomförs att alla politiker tillfrågas.

Det föreslås i en annan motion att kommunen skall ge bidrag till dem som investerar i elcykel.