Gå direkt till Nyheten (Första födda på nya BB i Skövde)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Första födda på nya BB i Skövde

Publicerad tisdag, 22 september 2015, 07:55 av - Inskickat material

babyetta_15092221 september 2015 tog två små flickor plats i Skaraborgs Sjukhus historieböcker. Då föddes nämligen det allra sista barnet vid gamla förlossningen och det allra första barnet vid nya förlossningen.
Klockan 13.40 kom den här lilla tjejen till världen. Det första barn som förlöstes vid den nya förlossningen vid BB Skövde. De stolta föräldrarna heter Jenny Pettersson och Anders West, som bor mellan Lidköping och Skara.

–Nu har vi sett historia skrivas på Skaraborgs Sjukhus. Det här är en riktigt stor dag, säger Gerald Wallstersson, överläkare och processchef vid kvinnokliniken.

21 september blev verkligen en speciell dag vid Skaraborgs Sjukhus. Det var då det gamla och det nya möttes och tog farväl av varann. Frågan var vem som skulle bli det sist födda barnet i gamla förlossningens lokaler, som öppnades för drygt 40 år sedan, och så likaledes vem som skulle se dagens ljus först vid i de nya nyöppnade lokalerna vid BB Skövde.

Det första svaret fick vi klockan 05.50 på morgonen. Då föddes nämligen lilla Schindra  47 cm lång och 3115 gram tung, De stolta föräldrarna heter Cajsa och Bruno Holmdahl från Arvika.

Åtta timmar senare , klockan 13.40, kom svaret på fråga nummer två. Jenny Pettersson och Anders West, från Sånnatorp mellan Skara och Lidköping, blev stolta föräldrar till den flicka som blev det första barnet att födas i BB Skövde. Flickan, som ännu inte fått något namn, vägde 3 770 gram och mätte 52 centimeter.

–Ja, det här blev ju lite speciellt och naturligtvis väldigt roligt, säger Jenny och Anders.

Barnmorskan Carina Karlberg, som assisterade vid förlossningen, kände också att hon hade varit med om något historiskt.

–Jätteroligt, naturligtvis! Det märks också att vi har fått en ny, fin miljö att arbeta i. Det är så lugnt och tyst här, säger Carina Karlberg.

Grattis, säger vi till båda de historiska föräldraparen!

Foto: Bild och Media