Gå direkt till Nyheten (Utökad satsning på specialistutbildning för sjuksköterskor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utökad satsning på specialistutbildning för sjuksköterskor

Publicerad torsdag, 27 augusti 2015, 13:58 av Redaktionen

Västra Götalandsregionen satsar ytterligare 60 miljoner kronor på specialistutbildningar på sjuksköterskor.  Det har personalutskottet, PU, beslutat.

Sen några år tillbaka kan sjuksköterskor anställda i  Västra Götalands regionen att studera  på halvtid med full lön. Satsningen har varit uppskattad av de anställda och samtidigt som man tillgodoser sjukhusens efterfrågan på specialistutbildade sjuksköterskor. – Det här beslutet ingår som en del i att förbättra patientsäkerheten och höja kompetensen hos våra anställda. Satsningarna har varit både uppskattade fyllt ett stort behov ute på våra sjukhus, säger Gunilla Levén (M), ordförande i personalutskottet.

Sjukhusen har själva fått komma in med önskemål om vilka specialiteter man vill satsa på. Det handlar fortsatt om till exempel barnsjukvård, psykiatri och distriktssköterskor.  I beslutet ingår också en särskild satsning på barnmorskor där efterfrågan väntas bli stor framöver. Barnmorskor har tidigare inte ingått i specialistutbildningen, men nu lyfter man in utbildningen och ger samma möjligheter till vidareutbildning för de framtida barnmorskorna. – Att låta våra anställda studera på arbetstid är också ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare.  Om man väljer att utbilda sig höjer man både sin kompetens och sin lön och öppnar för nya karriärvägar i yrket, säger Marina Olsson, personaldirektör.

Den utökade satsningen gäller för år 2016.

Skriv ut artikel Tillbaka till framsidan

Tillbaka till framsidan