Gå direkt till Nyheten (Utflykt med Kinnevikens Moppers till Kållandsö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utflykt med Kinnevikens Moppers till Kållandsö

Publicerad tisdag, 25 augusti 2015, 14:47 av - Inskickat material

moppers-lopKinnevikens Moppers är en nybildad förening i Lidköping, den har vuxit fram under våren och sommaren.
Den gångna helgen arrangerades en utflykt, och Magnus Johansson har skrivit ett litet reportage som här publiceras i sin helhet.

I lördags avgick Kinnevikens Moppers första arrangerade utflykt med den nybildade mopedklubben.
Målet för resan blev Kållandsö med omnejd. Vi utgick från Ullersbro Café med avresetid kl 10 där parkering för kärror fanns för de som kom långväga. Det fanns dock ett gäng som hade valt att värma upp med en lätt morgonresa på 9 mil. Vädret var som oss på strålande humör redan från början. Vi blev 23 mopeder till start denna dag

moppersNaven
På Naven

Vi hade lagt en runda på cirka fem mil med ett flertal stopp inplanerade. Första stoppet var Navens Fyr med fika på klipporna, uppskattat bland de åkande. Efter det så åkte vi till Trellevarvet där vi hade tur att få se Eken i torrdockan, den största båt de får in där enligt de anställda. Sen var det dags för ett stopp i Kållands Marina och lite information om utbyggnaden av hamnen.

Efter en fin färd på grusvägar så hamnade vi på Spiken för mat och dryck. Denna pärla i skärgården uppskattades med dess stora utbud av bla rökt fisk.

moppersleckostrand
Läckö Strand

När alla var mätta och nöjda så gick resan vidare till Läckö Strand där vi hade fått tillåtelse att besöka privat mark som bjöd på milsvid utsikt över Kinneviken, här fanns även möjlighet till bad för dom som ville.

moppers-lecko

Därefter så hägrade slutmålet med denna resa – Läckö Slott. Vi hade fått tillstånd att parkera framför slottet och där sammanfatta dagen i lugn och ro. Så efter en lyckad dag med strålande sol så återstod endast hemresa för oss i sällskapet. En nätt resa på 11 mil i sadeln för de som hade åkt längst. De flesta valde dock att återvända till uppsamlingsplatsen vid Ullersbro Café och lasta på mopederna på kärror för snabbare och bekvämare hemresa.

mippersmopeder

Intresset för en repris på detta äventyr väcktes och vi får se vad som händer nästa år.

Kinnevikens Moppers bildades i somras när några ställde sig frågan varför det inte fanns en veteranklubb för mopeder i Lidköping. Vi har sen dess träffats på onsdagar vid Ingas Café för att samla ihop de som åker i stan. Första riktiga evenemanget för oss var Hjulafton då vi åkte med i kortegen.

Text och foto Magnus Johansson. Bilderna är klickbara till större format