Gå direkt till Nyheten (700 miljoner för att rädda lantbruk)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 10 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

700 miljoner för att rädda lantbruk

Publicerad söndag, 23 augusti 2015, 15:51 av Björn Smitterberg

sommridyllkalvDen allvarliga situationen för jordbrukare har fått regeringen att skapa ett program för att rädda jordbruk. Redan om ett par veckor börjar ett nytt system med kreditgarantier att börja användas.

Flera åtgärder finns, men kan inte träda i kraft förrän vid årsskiftet i och med en ny budget för staten. Där utlovas 700 miljoner som fördelas till olika åtgärder inom lantbruket, och här finns även exportsatsningar.

Samtidigt pågår en stor namninsamling, startad av LRF, där man hoppas få hundratusentals namn, som ska överlämnas till regeringen.

Läs även: https://www.lidkopingsnytt.nu/2015/08/07/svensk-mat-det-ar-kooltlidkopingsbonder-kraver-snabba-atgarder/

 

En kommentar på “700 miljoner för att rädda lantbruk”

  1. medlemskort skriver:

    Det tror jag på när jag ser det. Som välkänt är brukar det lovas guld och gröna skogar bland våra politiker där borta i fjollträsk (oavsett partitillhörighet) men när datumet för löftet närmar sig kommer som regel ursäkterna att det inte går och så rinner allt ut i sanden i vanlig ordning.

Kommentarerna är stängda