Gå direkt till Nyheten (Festivalens lördag – nu tog den fart)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Festivalens lördag – nu tog den fart

Publicerad lördag, 22 augusti 2015, 11:40 av Björn Smitterberg

benedikte-esperi-2Efter att fredagen varit lite trevande i Kultur- och Porslinsfestivalen tog den riktig fart på lördagen. På alla möjliga håll strömmade publiken till – och en plats som riktigt vuxit fram som festivalplats är Stenportsplatsen. Här medverkar Benedikte Esperi, konstnär som arbetar med alla möjliga slags medel. Bl a en röd tråd.
ikon-bildreportage

 

_DSC4079

kravlosakoren

bokbytare

På Stenportsplatsen var det många som bytte böcker, men också många som valde att lyssna till Kravlösa Kören och gitarrgruppen Pink Ingo – det var mycket glad och medryckande musik för alla åldrar. 

benedikte-esperi
En röd tråd, från Folkets Hus ända till Rådhuset, nystade Benedikte Esperi upp, i tydliga rörelser. Vid 14-tiden har hon ett framträdande med anledning av att porslinsfabriksarbetarnas första kollektivavtal fyller 100 år. En av utställarna på Stenportsplatsen är för övrigt fackför4eningsrörelsen.

vikapapper
– Man kan göra mycket av papper man inte längre vill ha som papper. Föreningsarkivet visar på Stenportsplatsen hur man kan göra små paket, kuvert och annat v papper man inte längre har användning för.

kommunarkivet
Katarina Morén från kommunarkivet har en utställning om dagis. 1907 startade den första barnkrubban.

kaffekalas
Rörstrand vaknade riktigt upp i dag och porslinet har tagit sin rättmätiga plats i festivalen. Mycket folk kom
.

bjorneriksson
Lidköpingskonstnären Björn Eriksson gör gärna ansikten i keramik, han visar och säljer bland flera andra konstnärer på Rörstrandsområdet i dag.

drejare
Kunnig jury i drejarmästerskapen – Kent Eriksson, världsberömd i Lidköping för sina keramiska kunskaper, och Christer Almquist, Formakademiens ledare.

margaretajonsson

nalonlarsson
Keramik i trädgården – ja, den vissnar ju aldrig. Keramik tål nästan vad som helst (utom hammare). Margareta

pinkingo
Pink Ingo – kan det vara en ordlek utifrån världskända gruppen Pink Floyd? Pink Ingo spelade i Lidköping på förmiddagen. Glatt och roligt Kravlösa Kören var också med.

litchi
Även om fredagen var lite trög start på festivalen (full fart i Stadsträdgården dock) måste Litchi nämnas – tjejerna som gör det ena fina framträdandet efter det andra i sin hemstad. De medverkade vid invigningen, men fortsatte sedan att sjunga på lite olika platser.

festivaltorg
Torget lördag.

©Lidköpingsnytt – bilderna är klickbara till större format