Gå direkt till Nyheten (Bissen tog själv täten i promenaden för hjärnforskning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bissen tog själv täten i promenaden för hjärnforskning

Publicerad tisdag, 04 augusti 2015, 19:52 av Björn Smitterberg

bissensjelvNej, troligen inte nytt rekord. Men det är en maffig syn att se när Bissen Brainwalk startar i Lidköping. Som ett slags Vasaloppstart – fast mitt i sommaren. Först ut var förstås Bissen själv. Han heter egentligen Mattias Larsson och fick en stroke för ett par år sedan. Med hjälp av bandyvänner har han startat insamlingar till förmån för hjärnforskning och hjärnskadade.
ikon-bildreportage

Det har blivit mycket pengar som samlats in. Förra året – som var det första där Lidköping var med – kom det in 900.000 kronor.

bissvatten
Temperaturen var hög i år, och det delades ut vätska av en förening. Det här är nämligen inte bara bandyvänner som stöttar – utan hela Lidköpingsidrotten var med. Alla som gick – runt 2.500 personer – fick en flaska.

matildahaglund
Matilda Haglund, den första fotbollsspelare i Lidköping som tagit ett internationellt guld i fotboll, hyllades. Med medaljen dinglande på bröstet tog hon emot hyllningar och intervjuades av Thomas Ravelli. Det var en av programpunkterna före promenaden.

bissravelli
Thomas Ravelli vet inte mycket om bandy – det framgick tydligt. Han hade inte en aning om att det var Johan Esplund han talade med.

– Det är väl inte konstigt att man inte känner igen bandyspelare – dom har ju alltid hjälm på sig!

bissstart

bisslidan

bisswennerbro

bisslandslaget
Den här promenaden kostar det pengar att gå – 50 kronor per person som gick till Bissens fond. Dessutom var banken SEB framme med 50.000 kronor extra.
Bandylandslaget som i kväll spelar en match mot Villa i arenan var med på promenaden liksom flera andra idrottsmän.

bisskanoter
Lidköpings kanotister deltog på sitt egna sätt.

bissdamlag
Vi får chansen att visa oss, sa Wilma Lans, en av flera tjejer som spelar i Villa och som i kväll sålde promenadbiljetter.

bissenlarsson
Bissen Larsson använder kryckor just nu. Det beror dock på att han för snart ett år sedan krockade. Han blev illa skadad, liksom hans fru.

bisshåkana
I vimlet bland alla tusentals deltagare fanns Håkan Andersson – själv bandyspelare under flera år när sjukdomen slog till alldeles inför en SM-final. I dag är han uppfinnare inte minst av saker som skall förbättra för rörelsehindrade.

Bilderna är klickbara till större format.
© Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu 

En kommentar på “Bissen tog själv täten i promenaden för hjärnforskning”

  1. Johan Östling skriver:

    Man blir berörd på ett mycket positivt sätt när man läser om och ser bilderna kring ”Bissen walk”. Fantastiskt! Man blir samtidigt avundsjuk på hur väl Lidköping har lyckats bygga upp och förvalta ett idrottsintresse i allmänhet och bandyintresse i synnerhet. Där har vi i Surte Bandy en resa att göra. Grattis!

Kommentarerna är stängda