Gå direkt till Nyheten (2:a plats i Kalix gav Färén årets första pallplats)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

2:a plats i Kalix gav Färén årets första pallplats

Publicerad söndag, 19 juli 2015, 14:25 av - Inskickat material

Eric Färén slutade på en andraplats vid den tredje deltävlingen av årets SM-serie för Supercar i Rallycross, och tog därmed sin första pallplats för säsongen i mästerskapet. Han klättrade nu också till tredjeplats i den totala sammanställningen inför de två avslutande deltävlingarna.Precis som vid årets första deltävlingar visade Färén sin avsikt med helgen redan på den fria träningen genom att notera den snabbaste varvtiden i sin Peugeot 208 från Hansen Talent Development teamet.

Två andratider i de inledande heaten och en allra snabbaste tid i den tredje gav Eric en plats i första startledet inför finalen. Väl där fick Eric kämpa hårt för sin plats på prispallen.

– Vi valde att spara på däcken i de första heaten, och när vi till tredje satte på nya så var jag snabbast. Det gav en mycket bra känsla inför finalen,” berättar Färén.

– Jag fick tyvärr en väldigt dålig start i finalen. Jag chansade en aning med varvtalet för att vara först, men set gick inte riktigt hem. Bilarna från andraledet kom upp jämsides och det blev lite kontakt. Det fanns ingen plats kvar för mig och jag fick bromsa in och lägga mig bakom. Jag dök rakt in på jokerspåret för att sedan jaga ikapp bilarna framför. Det blev några omkörningar och ut på sista varvet var jag uppe på andraplats. Jag är mycket nöjd med det idag med tanke på hur finalen såg ut och att jag fick kämpa mig fram. Farten fanns för vinst idag, men det är mitt bästa resultat hittils i år. Alltid skönt att vara på pallen!”, säger Eric Färén som tävlar för Götene  MK

RallyX Nordic, Kalix Resultat :

1 Kevin Eriksson – Ford Fiesta

2 Eric Färén – Peugeot 208

3 Sebastian Eriksson – Ford Fiesta

4 Lukas Walfridson – Renault Clio

5 Jorma Karhaapaa – Subaru Impreza

6 Fredrik Tiger – Ford Focus

RallyX Nordic Championship totalt:

1 Kevin Eriksson (OlsbergsMSE) 78

2 Sebastian Eriksson (OlsbergsMSE) 70

3 Eric Färén (Hansen Talent Development) 61

4 Lukas Walfridson (Helmia Motorsport) 61

5 Linus Westman (Eklund Motorsport) 32

6 Fredrik Tiger (Team Tiger RX) 32