Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsbo ny guvernör i Rotary)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsbo ny guvernör i Rotary

Publicerad tisdag, 30 juni 2015, 12:29 av - Inskickat material

nickesalenNils Fredrik Nicke Salén tar över Småland och Skaraborg.Ett sextiotal medlemmar i Rotary-klubbarna i distrikt 2380 (Småland och Skaraborg) samlades på torsdagskvällen i Lidköping för att delta i årets guvernörsskifte. Presidenten i värdklubben Lidköping Vänern, Anders Djup, hälsade alla välkomna och lämnade ordet till den avgående guvernören Lars-Erik Kullenwall från Falköping som summerade sitt år och tackade alla som arbetat med olika uppdrag.

Rotary-Guvernorsbyte
Gunvor och Nicke Salén tillsammans med avgående Lars-Erik Kullenwall.

Bland annat har klubbarna bidragit med medel till hjälpinsatser i Nepal och andra katastrofområden. Rotarys mångåriga arbete tillsammans med Bill Gates Foundation för att utrota polio är bara månader från att nå sitt mål. Det senaste året har inget nytt poliofall rapporterats från Afrika och i Afganistan och Pakistan – de två sista länderna – har poliofallen mer än halverats till 2 resp 24.

– Ett mycket glädjande besked.

Lars-Erik Kullenwall avtackade också de distriktsfunktionärer som nu lämnar sina uppdrag.

Därefter överlämnade han guvernörskedjan till sin efterträdare, Nils Fredrik (Nicke) Salén från Lidköping Vänern Rotaryklubb, som kortfattat redogjorde för sina tankar och ambitioner för det kommande året.  Medlemmarna åt sedan en god måltid och kvällen avslutades med dragning av ett lotteri där hela behållningen går till Läkarbanken som är Rotarys hjälpprogram inom vilket medicinsk personal åker till afrikanska länder för att arbeta ideellt med sjukvård och operationer.