Gå direkt till Nyheten (Klartecken för nya bostäder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 17 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Torborg och Torvald
  3. I morgon:
  4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken för nya bostäder

Publicerad tisdag, 16 juni 2015, 18:43 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i dag att anta en detaljplan som innebär att AB Bostäder kan sätta igång ett projekt som skall ge mellan 45 och 50 nya lägenheter i kvarteret Tusenfotingen.

En äldre byggnad med affärs- och kontorslokaler samt en pizzeria rivs. Här byggs två hus med sammanlagt 46 lägenheter. Det blir enrummare och tvårummare på cirka 35 kvadratmeter. Byggnaderna som byggs lite förskjutna mot varandra (och därför kallas lamellhus) får fyra våningar vardera men blir ändå inte högre än andra hus i kvarteret. en lokal för en ny pizzeria skall också byggas.

Även på Lidåkern planeras nu bostäder – detaljplaneringen pågår och i höst kan det bli klartecken för tre åttavåningshus vid det nya vattentornet. Det tredje hus som hittills varit osäkert blir av och kommer att innehålla trygghetsboende.